Hi ha molts motius pels quals consumir ecològic i localment:
- Consumir productes locals és beneficiós per a l’economia local.
- Els productes locals són més frescos.
- El menjar local és més saborós.
- Al haver-hi menys distància de transport, s’aconsegueix reduir les emissions de gasos contaminants.
- Menjar productes de temporada.
- Donar suport als nostres productors.
- Reduir l’embalatge.
- Conèixer d’on venen els aliments.
- Impedir oligopolis i poder exercir el nostre dret a una sobirania alimentària; el 80% dels productes distribuïts a l’estat espanyol són controlats per només 5 empreses, les quals dominen el mercat.
- Recolzar el desenvolupament i el treball sostenible.
- La compra directe ofereix millor relació de qualitat-preu.
- Reduir els desaprofitament i malbaratament: no només els teus, sinó els dels productors també.
- Promoure la conservació de les varietats autòctones i de l’equilibri de l’entorn.
- Ajuda a mantenir la biodiversitat local.
- Recuperar els vincles dels consumidors amb la terra i les persones que cultiven i produeixen.
- Comprar la quantitat d’aliments que realment necessites, al tenir més facilitat per aconseguir els aliments sense embalatge, i poder comprar la quantitat necessària.
- Els productes ecològics i locals són més saludables per al consumidor i pel medi ambient.
- Afavorir la gastronomia regional i convertir-lo amb un factor cultural diferenciador i únic. Conèixer i valorar els aliments de la nostra terra.
Per això t’animem a que compris a productors ecològics o artesans de la teva zona. A www.ElsMasovers.cat volem facilitar-t’ho!
Text adaptat.Font: www.ecoagricultor.com
Tags: km0, producte ecològic, Producte Local, Sostenibilitat