Aquest cap de setmana hem anat a pagès!
“Benvinguts a pagès” és una jove iniciativa nascuda aquest any. Els pagesos, agricultors, ramaders, productors… és a dir, tota la gent que està en contacte directe amb la terra ens ha obert les portes de casa seva per mostrar-nos d’allà on provenen els aliments que ens arriben a casa.
Nosaltres hem aprofitat per fer una visita a en Marc, el nostre productor de vedella ecològica. Ha sigut una oportunitat excel·lent per veure el terreny i l’entorn on pasturen les vaques i els vedells. I hem comprovat que efectivament, tenen unes vistes espectaculars!
Mentre anàvem veient l’extensió on pasturaven, en Miquel ens anava explicant el dia a dia dels vedells, les vaques i del funcionament de tot el cicle de producció ecològic i de proximitat que practiquen: des de que sembren i fan la collita als seus camps per tenir aliment a l’hivern, o el naixement del vedell fins a arribar a l’obrador on tallen, preparen i envasen la carn per deixar-la llesta per portar a casa.
Després d’obrir-nos les portes al seu obrador, ens van explicar per a què servia cada màquina i com s’elabora cada peça i tall.
Finalment ens van convidar a fer un tastet dels seus productes! Sense paraules, un berenar excepcional de productes de proximitat i ecològics… I mentrestant en Marc i en Miquel van tenir una altra visita!
Benvinguts a pagés: Pastures de Catelltallat ens obra les portes de casa seva.
“Benvinguts a pagès” és un projecte amb l’objectiu de donar a conèixer i acostar els petits productors de casa nostra al consumidor final que valora i aprecia el producte de proximitat i l’origen d’aquest. Tot i ser el primer any d’aquesta iniciativa, l’acollida ha sigut més que positiva, ja que hi han participat unes 600 explotacions i establiments arreu de Catalunya.
Tags: #Benvingutsapages, aliment, alimentació, carn, ecològic, petit productor, Proximitat, vedella