La nevera, l’aigua l’electricitat, el gas… són recursos que si en som conscient a l’hora d’utilitzar-los, podem estalviar i respectar el medi ambient.
A continuació hi trobaràs alguns consells i idees:
1. Aprofitar l’escalfor:
Utilitza la paella o l’olla amb la mida que més concordi amb el fogó. Si poses la paella en un fogó massa gros, es perdrà molta escalfor pels laterals.
2. Manté nets els cremadors, per estalviar fins a un 10% d’energia:
D’aquesta manera la calor es difon més ràpidament, i per tan, es consumeix menys energia. Quan estan bruts, podem arribar a consumir fins a un 10% més d’energia.
3. Cassoles de fons pla:
Així aconsegueixes un contacte total i constant entre la base de la cassola i el fogó.
4. Utilitza un bullidor:
D’aquesta manera dus l’aigua a ebullició en un moment, després la pots passar al recipient que calgui per continuar cuinant.
5. Cuina amb la tapa:
A part d’arribar més ràpidament a la temperatura desitjada, es conserven més els aromes i els gustos!
6. Posa l’aigua necessària:
Si poses aigua en excés, trigaràs més en aconseguir que l’aigua bulli.
7. Controla la temperatura:
Un cop arribada a la temperatura desitjada, pots baixar el foc gradualment. Inclús parar-lo i deixar que l’escalfor que es mantí acabi de coure els aliments.
8. Si tens vitroceràmica…
Al acabar de cuinar pots aprofitar la calor que encara després per escalfar altres plats.
A la cuina es consumeix un 30% de la llum de tota la casa
Tags: aliments, consum, cuina, cuinar, estlaviar, fogó, llum, temperatura