La majoria dels aliments van acompanyats amb etiquetes on hi posa “aliment ecològic”, “orgànic”, “bio”, “sostenible”, etc. Però què volen dir exactament aquestes paraules?
Tot i que aquests conceptes són similars i sovint van agafats de la mà, cadascun té les seves peculiaritats i diferències:
Aliment ecològic:
És aquell aliment que ha nascut i crescut en un entorn amb condicions completament naturals (la terra, l’aigua, l’entorn…). Les tècniques i procediments emprats són absents de pesticides, herbicides o productes de síntesi química com ara hormones o antibiòtics.
Aliment biològic:
Aquest concepte ens informa de l’absència de components alterats o modificats genèticament. Aquest és un recurs molt utilitzat per aconseguir productes d’aspecte “perfecte”, com ara fruita i verdura de la mateixa mida, forma i amb colors més agradables a la vista. Aquestes característiques ens provoquen la compra d’impuls perquè ens atrau el seu aspecte.
Aliment orgànic:
En aquest cas no s’ha utilitzat cap producte de síntesi química. Però a diferència de l’anterior, l’aliment pot haver estat modificat genèticament per aconseguir l’aspecte, el color i la forma desitjada.
Aliment sostenible:
Es basa fonamentalment en el benestar econòmic de les persones, però sense oblidar el respecte pel medi ambient. L’agricultura i la ramaderia sostenible prioritza el benefici econòmic per així aconseguir una millor economia local i comerç de proximitat.
Text adaptat: La Vanguardia
Tags: aliment, biològic, diferència, ecològic, economia local, organic, sostenible
Molt interessant la distinció, hi ha molta gent que es pensa que ecològic i de proximitat és el mateix, o biològic o orgànic, és important fer la diferenciació! Nosaltres també tenim un blog sobre productes de proximitat i consum de proximitat, podeu fer-hi un cop d’ull 🙂
Totalment d’acord!
El vostre blog és molt interessant i complert. Felicitats i sort! 😉